Oktober 2019: zelfbeheersing

Aan de slag met zelfbeheersing:

  • We kennen allemaal boos, blij, bang en bedroefd. Maar er zijn veel meer woorden om je gevoelens uit te drukken. We zoeken de leukste woorden om meer variatie te krijgen in de vier basisgevoelens. Rangschikken volgens intensiteit? Dat kan! Overal een beeld of tekening bij? Kan ook!

  • Wie heeft er al gehoord van ademhalingsoefeningen? We oefenen een hele week dagelijks!

  • Een minuut raden, zo lang mogelijk op één been staan, elkaar proberen doen lachen.Wie kent er nog spelletjes met zelfbeheersing? Spelen maar!

  • Wat willen we bereiken tegen het einde van deze trimester? We gaan dit goed plannen. De kalender is hierbij een handig hulpmiddel. Wie doet wat tegen wanneer?

  • Taalactiviteit: we zoeken spreuken en zegswijzen die te maken hebben met zelfbeheersing. Waar komen die spreuken en zegswijzen vandaan? Wat betekenen ze precies? Zijn er ook afbeeldingen? Een leuke zoektocht!

Hoe anderen werken aan zelfbeheersing:

Stuur je ideetjes en activiteiten door naar deugdenproject@outlook.be en dan plaatsen we jouw inzending hier als inspiratie voor anderen

.

- De Marshmallowtest: Kinderen zitten in  kring.  Vertel hen dat je snoepjes gaat uitdelen en dat ze zelf mogen kiezen of ze dit snoepje  onmiddellijk opeten of na een aantal minuten geduldig wachten ... Met als beloning dat ze er (pas) dan twee krijgen. Laat dit dan even gebeuren ... een gezellig (stil) genietmoment van maken. Gebruik een wekkertje of een zandloper gebruiken ook. 

Als die break dan voorbij luisteren we naar elkaars ervaringen.

Hoe was het om het snoepje direct op te eten? 

Hoe voelde het toen je daarna moest wachten tot de anderen hun tweede snoepje op hadden? 

En wie kon wachten? Was dat moeilijk? Wat voelde/ dacht/ deed je tijdens het wachten? (juf Rita - De Leerheide)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now